Olívaszüret Toszkánában

Október közepétől november közepéig tart az olívaszüret Toszkánában. Érdekes és egyedülálló élmény, érdemes egy őszi utazást úgy időzíteni, hogy ebben az időszakban ott lehessünk, és lássuk, hogy gyűjtik be a kifeszített színes hálók segítségével az érett bogyókat. Toszkánában  szinte mindenkinek van saját olívaolaja. Az olívolaj az egyik legfontosabb alapanyag, főzéshez, salátákhoz, kenyér mellé és levesek ízesítésére is használják. Elsősorban a moraiolo, leccino, frantoio és a pendolino fajtákat termesztik. A választék hatalmas, a minőségük kíváló.  Egy biztos, aki egyszer is kóstolt már eredeti toszkán extra szűz olívaolajat, soha nem akar majd szupermarketben kapható „hasonmást” vásárolni.

Az olívaszüreten mi magunk is segédkezhetünk a helyieknek a begyűjtésben, meglátogathatjuk a sajtolóüzemet, majd egy különleges, toszkán specialitásokból álló  piknik zárja a programot.

 

Ha felkeltette érdeklődését az olívaszüret, és bővebb információt szeretne kapni a programmal vagy szállásfoglalással kapcsolatban, itt kérhet ajánlatot.

About vighalexa