Ligúr halspecialitások – főzőtanfolyam piaclátogatással Cinque Terrén

A program egy könnyű sétával kezdődik La Speziában, melynek során ellátogatnak a helyi piacra is. Sandrával, a szakácsukkal megveszik az ebédhez szükséges hozzávalókat, majd benéznek egy tipikus helyi bárba, ahol gyorsan megreggeliznek, olasz módon: cappuccino és friss péksütemény.

Ezek után elsétálnak az “Osteriába”, egy hangulatos helyi étterembe, ami a mai napon helyt ad a főzőkurzusnak. Ez az egyik legjobb halétterem a városban, évek óta az egyre népszerűbb Slow Food mozgalom tagja. Természetesen Sandra is a Slow Food szellemében főz, tipikus helyi ételeket készít egyszerű, jó minőségű helyi hozzávalókból, minél kevesebb káros hatással a környezetre. A főzés végén közösen fogyasztják el a csodálatos ebédet.

Időpont: 2011. március 15. és október 31. között, minden kedden.

Találkozó: La Spezia, 8.30.

Időtartam: 5-6 óra.

Ár: 109 EUR/fő.

Minimum 6 fő.

Olasz vagy angol nyelven.

Az ár tartalmazza a főzőkurzust, a reggelit, a piaclátogatást, az ebédet italokkal és a recepteket.

Cinque Terre-i szállásfoglalással és a gasztronómiai programokkal  kapcsolatban itt kérhet ajánlatot.

Cinque Terréről bővebben itt olvashat.

About vighalexa