Kóstolja meg Cinque Terre legjobb borait

A kurzus helyszíne Groppo, egy apró falu Manarola felett, mely a szőlővel beültetett teraszok között bújik meg, csodálatos panorámával.

A helyszínválasztás nem véletlen. Groppóban található a helyi borászati központ, innen indult el a Cinque Terre-i borászat modern korszaka. Az utóbbi években egyre több fiatal, szenvedélyes borász készít új, izgalmas borokat, melyeket érdemes felfedezni. A borok mellé természetesen némi ligúriai harapnivaló is jár. A borkóstolót ligúriai olívabogyó kóstoló követi.

 

 

Az Önök házigazdája Christiane lesz, aki lelkes sommelier és etnológus. Nem csak a Cinque Terre-i borok történelméről mesél majd Önöknek, hanem a helyi emberek életéről is, vicces történetekkel fűszerezve. Christiane férje Maurizio, a Cinque Terre egyik legmeghatározóbb szakácsa. Ők együtt egy kis paradicsomot hoztak létre Groppóban a gasztronómia rajongói számára. Az éttermük és borospincéjük a lehető legjobb helyszín arra, hogy Önök először találkozzanak a Cinque Terre boraival.

Időpont: 2011. március 15. és október 31. között, minden szerdán.

Találkozó: Groppo, 15.00.

Időtartam: 1,5-2 óra.

Ár: 29 EUR/fő.

Minimum 6 fő.

Olasz vagy angol nyelven.

Az ár tartalmazza 3 Cinque Terre-i DOC bor megkóstolását sommelier magyarázatával, egy ligúriai olívabogyó kóstolót, valamint egyéb helyi termékek kóstolását, mint például kenyér, sajt, méz, stb.

About vighalexa