Főzőtanfolyam és borkóstoló San Gimignano közelében

A főzőiskola vezetője, a mindig vidám Giuseppina igazi olaszos vendégszeretettel fogadja a tanfolyamra érkezőket. Szicíliai édesanyjától tanult meg főzni, később toszkán éttermekben tökéletesítette tudását. 2010-ben új helyre költöztette főzőiskoláját egy gyönyörű, hegytetőre épült középkori kisváros várfalában található a hangulatosan kialakított konyha és delikát üzlet, melyben a kiscsoportos főzőtanfolyamokat tartják. Nagyobb, 10 fő feletti csoportokat továbbra is a néhány kilométerre fekvő otthonukban fogadják.
Főzőkurzusok
Választhatunk fél- és egynapos kurzusok közül, attól függően mennyi időnk van vagy mennyire szeretnénk elmélyedni a toszkán konyha rejtelmeiben.

A félnapos tanfolyam délelőtt kezdődik és 3-4 óra alatt egy négyfogásos tipikus toszkán menüt készít el együtt a csoport, amit késői ebédként fogyasztanak el, a család finom borainak társaságában.
Az egynapos kurzus kiegészül egy reggeli közös kávézással, amit egy piaclátogatás követ, majd felpakolva a frissen beszerzett árukkal egy könnyű ebéd után kezdődhet a főzés. A napot egy hangulatos közös vacsora zárja.

Családi vállalkozás – borkótoló és szarvasgomba-vadászat is a repertoáron van
Nem csak Giuseppina, de két fia és férje is a gasztronómia iránt érdeklődő turisták szolgálatában áll. A nagyobbik fiú a főzőiskolában segít, a másik fiú a családi birtokon fekvő bortúrákat vezeti és mutatja be a Chianti régióra jellemző borfajtákat. Míg Giuseppina férje lelkesen visz kislétszámú csoportokat szarvasgomba-vadászatra a közeli erdőkbe. A vadászaton kutyájuk segítségével derítik fel a föld alatt megbúvó értékes gombákat.
Szezontól függően különböző fajtákat találnak, hogy aztán hazatérve, Giuseppina valami finom kóstolót készítsen a frissen szedett zsákmányból.
Nagyszerűen kombinálható programok
Együtt utazó családoknak, baráti társaságoknak nagyon jól kombinálhatóak az ajánlatok: amíg a hölgyek főznek, az urak fantasztikus Chainti borokat kóstolhatnak a szőlőbirtokon.
A három program kombinációjával egy nagyon kellemes háromnapos programcsomag is összeállítható.

Árak:
Félnapos főzőtanfolyam: 95 euro/fő (szerdai napokon a helyi piacra is ellátogathatunk)
Egynapos főzőtanfolyam : 140 euro/fő
Borkóstoló: 45 euro/fő (min 2. fő jelentkezése szükséges)
Szarvasgomba vadászat: 60 euro/fő (min 2. fő jelentkezése szükséges)

A programokkal és szállásfoglalással kapcsolatban itt kérhet ajánlatot.

About vighalexa