Tanuljon toszkán recepteket Chianti szívében

Chianti szívében, Greve in Chiantitól párpercnyi autóútra egy bájos kis középkori falu gyönyörűen felújított házában tart egy- vagy akár többnapos főzőkurzusokat Stefania, akitől autentikus toszkán recepteket tanulhatunk. Az eredetileg umbriai származású fiatal hölgy a családjából hozta az olasz konyha szeretetét. Konyhaművészetének és filozófiájának alapja, hogy az elkészült ételek sok mindent elmesélnek arról a földről, ahonnan származnak.

Kezdjük  a piacon vagy a hentesnél

Épp ezért tartja fontosnak, hogy a kurzusokat egy közös piaclátogatással, hentes üzlet felkeresésével vagy helyi zöldségtermesztőkkel való találkozással kezdje.

Közös főzés, jó hangulat

Az alapanyagok gondos kiválasztása után kezdődhet a közös főzés, ahol az adott menü összeállítását mindig a szezonalitás és a csoport egyéni igényei határozzák meg. Csak frissen kapható, szezonális alapanyagokkal készülnek az ételek. A menüsorban 4 fogás szerepel, az előételtől a desszertig. A vidám hangulatú, körülbelül 3-4 órás, gyakorlatias főzőkurzuson mindenki kiveheti a részét a főzésből vagy friss például tészta elkészítéséből. A főzőlecke kiscsoportos, maximum 6-8 fő vesz részt rajta egyszerre.

Jöjjenek a barátok, családtagok is!

Az elkészült ételsort az elegáns és hangulatos étkezőben fogyasztják el közösen a résztvevők, melyre előzetes egyeztetéssel a velünk utazó barátokat, családtagokat is nagy szeretettel várják.
Spontaneitás, improvizáció és egymásrafigyelés fontos alapanyagok Stefania konyhájában, mert szerinte ezek adják meg számunkra a közös főzés örömét.

Ár:
A tanfolyam ára 125 euro/fő, mely tartalmazza a főzőiskola több, mint 30 receptből álló gyűjteményét és egy szakácskötényt is. A piaclátogatás ára plusz 30 euro/fő.

Igény esetén két- vagy háromnapos kurzusok megszervezésére is lehetőség van, borkóstolókkal egybekötve.

Szállás a tündérlakban

A szőlőültetvényekkel és olívaligetekkel körülvett XI. században épült kőházban kialakításra került egy külön bejáratú, 4 személy befogadására alkalmas apartman is, mely nem csak a főzőiskola vendégei számára bérelhető. A kis lakrész olyan, mintha egy mesebeli tündér házába csöppentünk volna, nászutasoknak, romantikus utazásra vágyóknak kifejezetten ajánljuk!
Az apartman ára 2 fő részére: 115 euro/éj reggelivel

A főzőtanfolyammal és szállásfoglalással kapcsolatban itt kérhet ajánlatot.

About vighalexa