Borkóstoló és gyalogtúra Cinque Terre ösvényein

OsvenyA program során felfedezhetik az igazi Cinque Terrét, a turisták által kevésbé látogatott ösvényeken.

A túravezető Cornigliában üdvözli majd Önöket, és egy rövid séta során bemutatja ezt a hangulatos kis falut. Ezután változatos ösvényeken fognak túrázni, fenyőerdőkön és megművelt teraszokon keresztül. A túra számos pontjáról lélegzetelállító a kilátás.

Ebben a különleges környezetben találkozhatnak egy helyi borásszal. Luciano mesél Önöknek a Cinque Terre borainak 1000 éves történelméről, a terméskő falakról és az itt élő emberekről, akik generációk óta küzdenek a természettel, és az elkészült bor minden cseppjére büszkék.

Luciano tradicionális borospincéjében megkóstolhatják a borokat, mellé pedig néhány helyi finomságot, mint például a focacciát vagy a zöldséges pitét.

A túraútvonal utolsó része egy hosszú, romantikus lépcsősor olajfa ligeteken keresztül. A program Manarolában ér véget, a délutáni órákban.

Időpont: 2011. március 15. és október 31. között, minden szombaton.

Találkozó: Corniglia – vasútállomás, 8.30. Mindkét irányból érkezik ilyenkor vonat. Azokkal a résztvevőkkel, akik Cornigliában szállnak meg, a faluban lesz a találkozó, egyéni egyeztetés szerint.

Időtartam: 7 óra.

Ár: 69 EUR/fő.

Minimum 6 fő.

Olasz vagy angol nyelven.

Az ár tartalmazza a gyalogtúrát vezetővel, a borospince meglátogatását, valamint a borkóstolót némi harapnivalóval.

Szükséges felszerelés: napszemüveg, kalap, fényképezőgép, túracipő, az időjárástól függően esőkabát és legalább 1 liter ivóvíz. A túra teljesítéséhez jó fizikai állóképesség szükséges.

Cinque Terre-i szállásfoglalással és a gasztronómiai programokkal  kapcsolatban itt kérhet ajánlatot

Cinque Terréről bővebben itt olvashat.

About vighalexa