Bor, bringa, Lucca

Akik aktívabb túrázásra vágynak, kerékpárral is nekivághatnak az Észak-Toszkánában található Lucca környéki hegyeknek. Kondíciónktól és a társaság összetételétől függően választhatunk könnyebb és nehezebb túraútvonalak közül is. Biciklivel suhanni végig a csodálatos toszkán tájon, ez az egyik legjobb lehetőség arra, hogy felfedezzük az olívaligeteket, keresztül suhanjunk a gyönyörűen művelt szőlőültetvényeken és megcsodáljuk a vadvirágos mezőket.

1. Könnyed bringázás és finom borok
Ezen a kellemes, körülbelül 3,5 órás túrán (27 km) a környék egyik legnevesebb borászatába látogatunk el, ahol helyi fehér- és vörösborok kóstolására is lehetőségünk lesz. Természetesen a kóstoló után lesz idő egy kis pihenőre, hogy hazafelé is biztonságosan tudjunk közlekedni.
A túra ára: 2-3 fő részvétele esetén 60 euro/fő. (Az ár tartalmazza a kerékpáros felszerelés, a túravezetés és a bor- és olívaolaj kóstoló árát is.)
A túra Luccából indul.

2. Kerékpár, hegyek, borok
Ezt a túrát, inkább azoknak ajánljuk, akik kedvelik és bírják is a hegyes-dombos kerékpározást. Ezen a körülbelül 5,5 órás, közepes nehézségű útvonalon 40 km-t teszünk meg. Luccától északra egy elbűvölő borúton visz keresztül a túra, melynek fénypontja egy XVII. századi borászat, fantasztikus borokkal, olívaolajjal és kitűnő hideg, helyi ételspecialitásokkal.
A túra ára: 2-3 fő részvétele esetén 80 euro/fő. (Az ár tartalmazza a kerékpáros felszerelés, a túravezetés, a bor- és olívaolaj kóstoló és a hideg ebéd árát is.)
A túra Luccából indul.

A borkóstolóval és szállásfoglalással kapcsolatban itt kérhet ajánlatot.

About vighalexa